Så sitter jag här med snorig näsa halsont huvudvärk & har det tråkigt...det får bli ytterligare ett kort inlägg här innan nya webbsidan är klar ;-)

Med 5 kroniska sjukdomar i bagaget så är mitt immunförsvar rätt dåligt vilket i sin tur gör att jag behöver tänka lite extra på det mesta bl a på vad jag äter & oxå faktiskt på hur jag äter. Stress är fullständigt förödande för lite sömn likaså. Rör jag mig för lite - katastrof. Akalasi & kolit 2 sjukdomar som påverkar matstrupe & mage dåligt eller snarare fruktansvärt dåligt gör att jag måste tänka till lite extra. Men detsamma gäller för oss alla: Mindre stress, mer sömn, rörelse & färgstark mat gör att vi håller oss friskare & mår bättre! Ca 80 % av vårt immunsystem finns i anslutning till magen, till vårt tarmsystem. Mår tarmen dåligt mår hela kroppen dåligt d v s immunsystemet fungerar sämre immunförsvaret blir därmed sämre. Goda bakterier kan ge bättre stöttning till kroppen likaså vitaminer. Jag tar tillskott av tarmbakterier - men det är en djungel därute så det gäller att hitta bakterier som passar just Dig dessutom med så många bakterier som möjligt från så många olika stammar som möjligt. Vitamin & mineraltillskott tar jag oxå, detta i kombination med som ovan: Mindre stress Mer sömn Rörelse Färgstark mat & inte att förglömma: Gör sånt du gillar & som du mår bra av 

Färgstark mat 

Fotografering Yoga & Långa Promenader är mina "gillar&mårbra"