I dag 31 Januari! Fint Initiativ från Generation Pep Sweden:
"Med kampanjen
Upp & Hoppa Sverige, uppmanar vi hela Sverige till mer fysisk aktivitet i vardagen & vill inspirera till mer rörelseglädje!" Super initiativ tycker jag  

Forskning visar att vi sitter i genomsnitt 9 timmar om dagen! Detta i sin tur leder, som de flesta av oss redan vet, till en mängd negativa konsekvenser. Vi blir tröttare, slöare, rent av uttråkade & mindre effektiva. Risken för hjärt/kärl sjukdomar ökar. Stillasittande förkortar våra liv - PUNKT. 

Min kropp & knopp har ett stort behov av rörelse. För mig med 2 kroniska sjukdomar & mitt i klimakteriet på detta är Min Träning mina Livlinor.  Alltid Promenad med Wilma. Yoga/Pilates, Styrketräning, Löprunda, Ridning - Dos beroende på dagsformen. 

Styrketräning har efter fyllda 55 blivit extra viktigt & jag väljer oftast just detta efter promenaden alt löprundan, då kroppen är uppvärmd & redo. Därefter alltid några enklare yoga positioner som stretchar ut & länger min kropp.

För dig som inte har tiden till träning "al a Marie": Hoppa upp från Tv soffan & gör några UppHopp, Sätt dig på golvet gör några sköna Situps! Ta trappan i stället för rulltrappan, cykel el promenad i stället för bil. Försök få in Rörelse i din vardag   - Börja så,  så kommer säkert lusten, orken att infinna sig  

Behöver Du Pepp Hjälp & Träningstips? Hojta Till