Om du bor i Stockholms län el i Norrtälje:
Fågel oavsett art även den minsta lilla gråsparv. 
Kontakta 
StockholmsVildfågelRehab
OBS:
Ring dem INNAN ni tar i fågeln för instruktioner.

Däggdjur även fågel kontakta LillaVilthuset  i Norrtälje.
OBS: Samma här Ring dem INNAN ni rör vid djuret.

Båda ovan arbetar Ideelt

Jag hittade i går en skadad duva här hemma på gården -  Fick snabbt kontakt med SVR som sakligt & trevligt gav mig instruktioner om hur jag skulle gå till väga. Lättare sagt än gjort när duvan knatade i väg upp till grannen! Var den då en skadad duva el var det duvunge? En av frågorna jag fick. En duva kan nämligen få ungar när som på året & är dessutom svåra att skilja från de vuxna individerna. Under tiden hann duvan gömma sig...Pratade med våra trevliga grannar &  bad dem höra av sig om duvan skulle dyka upp igen. 20 min senare knackar grannen på dörren, han hade med en håv lyckats fånga in duvan - Tack!
Jag släppte duvan på vår instängda veranda, tog efter tidigare instruktion snabbt 1 bild, smsade över den till SVR som konstaterade att detta är en vuxen fågel. Ringde så  upp SVR återigen för vidare instruktioner. Mycket ringande för att allt skulle gå rätt till för Duvans skull
Lyckades få tag på duvan igen, jag hade ju ingenting att förvara duvan i när grannen kom...Instruktionen var att lägga duvan i en kartong med lock, gärna en skokartong vilket jag lyckligtvis hade hemma då jag precis köpt nya skor!!! Kunde nu tydligt se att duvan hade en skada under ena vingen. Väl i kartongen blev duvan väldigt lugn & tyst. Mörkret & den lilla ytan gör fåglarna lugna. Sen gick det snabbt, fick vägbeskrivning till SVR ute i Vaxholm 1 timmes tid i bil med duvan i knät - gick Kanonfint. Möttes av fantastiska SVR som nu har "Påskduvan" i säkert förvar  SVR har en Fantastisk inställning till fåglarna. De tar emot Alla fåglar Oavsett Både Art & Storlek. Som De Säger: Det Handlar Om Individer. Älskvärt & helt i min smak - Stor Eloge till SVR

Glad Påsk!