Lunchar tillsammans med Femina, det rätt ensamma modemagasin i Sverige i dag, som vågar & vill använda modeller 50+. I senaste numret ett reportage om just detta; "De Nya Modellerna". I dag finns det plats för olika storlekar, längder & åldrar, modevärlden tenderar att bli mer tillåtande, jag hoppas det fortsätter i den riktningen.

Själv har jag alltid varit för kort med min längd på 1.68...då när jag startade för 33 år sen låg gränsen på 1.70, 2 ynka cm som inte i realiteten betydde så mycket Men på papper gjorde det. Min spanska agentur skrev därför 1.72 på mitt setcard & det var faktiskt aldrig ngn som ifrågasatte just det el ens upptäckte att jag var 2 cm för kort. Kanske hade jag tur som fick jobb ändå...Tillbaka till 2016. Hoppas som sagt denna trend håller i sig, jag tror faktiskt det. I samma reportage intervjuas branshfolk bl a Swedens Models (min agentur i Malmö:-) ) VD Louise Torsvik, där får hon frågan om de märker förändring i kundernas efterfrågan. Svaret blir:
"Ja både vad gäller åldrar & längd. Vi ser positivt på utvecklingen som blir mer & mer marknadsanpassad. 40-talisterna vill inte jämföras med 16-17 åringar"
Precis så Louise, mitt i prick...så känner jag & många med mig. Jag tog upp modellandet igen bl a därför att jag blev irriterad på att jag inte kunde identifiera mig med modeller under 30 ännu mindre under 20 & jag är 60-talist!!

Feminas modechef Sarah Törnqvist säger i samma intervju bl a att många av hennes favoritjobb är plåtade med just äldre kvinnor med personlighet. Vidare säger hon att hon själv föredrar karaktär framför klassisk skönhet.


J I P P I I   J E E I I säger jag & håller tummar & tår för en rejäl Förbättring & M Å N G F A L D i hela modebranschen!!