Träning ska vara roligt, lustfyllt - Oavsett.
Välj en träningsform som ger dig energi - ta bort "Måste träna tanken" då tappar du nyttan & effekten av det hela. Variera mellan tuffare pass & mjukare pass. Mål med träningen? Sätt upp delmål :-) En härlig känsla när dessa nås! Fundera gärna en stund på Varför du tränar, Varför du vill börja träna? För att må bättre, gå ner i vikt, bli starkare, leva längre?
Tänk gärna Rörelse Balans & Styrka just i den ordningen. När du väl hittat Ditt sätt att träna på eller former - för du kan ha fler;-) då kan du lägga upp dina pass så de passar just Dig. Ni som känner mig vet att jag utövar både yoga & pilates samt löptränar & styrketränar. Det fiffiga med Yoga & Piltes är att här ingår oxå styrketräning - både med din egen kroppssvikt men oxå med lösa vikter & gummiband. Träning ska ge oss energi & det ska som sagt vara lustfyllt Men det får vara jobbigt & rejält svettigt;-) Hellre lite än ingenting alls & att försöka göra allt perfekt gagnar ingen, så återigen släpp "måstetanken". Tillåt dig även att göra fel, var snäll mot dig själv. Även jag som tränare gör fel då & då, för mycket av det ena för lite av det andra - Bara mänskligt!

Träning innebär oxå vila - enkelt att faktiskt träna för hårt & för mycket - hitta Din balans.
Hitta din balans inte bara fysiskt men oxå mentalt. Jag både behöver & jobbar ständigt på att tysta ner bruset i knoppen. Kropp & knopp hänger ju så tajt samman. Jag tänker helhet hållbarhet lustfyllt & balanserat i både min egen träning & i träningen av Dig & träning häst & ryttare.

Varför tränar jag? Jag började träningen "Med  & av mig själv utan häst" relativt sent - vilket jag definitivt inte ångrar - tvärtom förståss;-) Mitt svar är ganska enkelt - Jag vill vara så frisk  & stark jag bara kan, jag vill leva länge & jag vill kunna njuta av livet med alla mina sinnen.  Sätt Dig själv överst på Din Priolista - Det finns bara en Du. 


En kort presentation om Mig hittar Du under rubriken
OM & Du -
Det är aldrig för sent att börja träna - Aldrig!!!