Mellan 2010-2012 bloggade jag för The Perfect World Foundation om djurs rättigheter världen över. Jag har under många år engagerat mig i just djuren,  även miljö & klimatfrågor & mänskliga rättigheter.
Rebellen, Aktivisten finns fortfarande i mig & så kommer det förbli även om jag inte längre bloggar el postar på sociala medier i samma utsträckning som förr. Varför? För ca 3 år sen var jag starkt engagerad i  Vildhästarnas situation i USA. Skrev petitions bloggade & postade på bl a Facebook. För detta blev jag avstängd i 14 dgr. Vi var ca 200 sk "aktivister" från hela världen som stängdes av samtidigt. Vi protesterade men fick självklart aldrig ngn ursäkt el ngt svar på Varför vi Egentligen blev avstängda. Efter detta drog jag ner på mitt offentliga "Tyckande & Tänkande". Helt Tyst kommer jag aldrig bli & just i dag 2017 känns det ännu viktigare att göra sin röst hörd...

Slår på TVn...morgon nyheter...Andas...Vart är vi på väg? Vad i  helv...gör vi med Allas Vår Planet med allas vår jord?

Efterfrågan på palmolja ökar...Katastrof...eftersom det snart inte finns ngn regnskog kvar...Katastrof för både djur & människor...Bara på Borneo har 40 procent av djungeln skövlats sen 1973!

Norge vill jaga 999!!! valar under 2017...Internationella valfångstkommissionen förbjöd kommersiell valfångst 1986 men den upptogs igen i Norge 1994.

Minns valbiffarna i kyldiskarna under mina år i Norge på 80-talet. Var inte vegetarian då men åt dock aldrig valkött - glad för det inte bara för valens skull utan också för att valkött innehåller höga halter av kvicksilver.

Norge Island & Japan är de 3 länder i världen som envisas med att fortsätta jaga val trots förbudet. Gör mig ledsen & arg - Förbannad rent ut sagt. Norge & Island bedriver kommersiell jakt...medan Japan kallar det för vetenskaplig jakt...argument som i dag 2017 inte håller & har också kraftigt ifrågasatts & kritiserats.

Djurförsöken i världen minskar inte trots att det i dag  finns andra alternativ...
I Ukraina dödas nu
gatuhundar inför euorovision...gatorna ska ju se snygga ut.
Klimatförändringar gör att allt fler svälter...senast i går kom rapporter om situationen Somalia & Kenya. Människor flyr fattigdom svält & krig...Europa vill helst slippa dem...vi vill ju få det ännu bättre...bli ännu rikare...

Bara en liten bråkdel om vad som sker i världen...ett litet andetag som knappt märks...Det skrämmer mig...

I bland orkar jag inte...men "aktivisten" i mig klarar inte att "sitta & titta på" Oavsett Oavasett Oavsett Vi kan alla göra ngt för djuren för människorna för allas vår planet. Skriv på en "petition" skriv ett brev till en myndighet, kliv in en förening ett förbund bli politiskt aktiv  -  Gör något. Vad som helst... Men Blunda inte...


Wilma & jag Andas in positiv energi...
(Wilma fd rumänsk gatuhund trivs förträffligt på Väddö:-) )